»für wen sind die blumen?«

2006-08-17 19:06

Länge sedan jag skrev här nu, men det har sina anledningar. Det har varit en alldeles för varm sommar, men vilken fantastisk sådan! Den 22:a juli gifte jag och A oss vid Lojsta Slott på Gotland. Allt blev så perfekt, personligt och intimt - precis som vi ville ha det. Nu finns ingen anledning att hålla bröllopssidan »hemlig« längre, utan den som är intresserad av att veta vad som hände och se bilder kan gå hit. Sidan kommer snart att uppdateras med info och bilder.


2006-06-13 18:27

Fullständigt omarbetade versioner av CV och meritförteckning finns nu upplagda på jobbsidan. Förhoppningsvis är framförallt CV:t nu mer lättläst och dessutom mer stilrent.


2006-05-15 18:17

Återigen långt mellan uppdateringarna. Har varit en tid med många tråkigheter, men det verkar gå mot ljusare tider igen - både bildligt och bokstavligt. Jag räknar med en skön och (lagom) varm sommar, fri från sorger. Nu är det bara 68 dagar kvar till vi gifter oss!

Bröllopssiten är klar och online, men adressen är fortfarande mer eller mindre hemlig (fråga om du vill se). Jag hoppas på stor aktivitet i gästboken som jag lagt ner massor av tid på att bygga, men oavsett så har jag (som jag skrev sist) fått rejält med kunskaper i PHP på köpet vilket gör det värt mödan.

För övrigt verkar Cult of Luna i och med 15-minuterskolossen »Dark City, Dead Man« ha gjort årets låt.

Slutligen kan vi på nördfronten notera att betaversionen av nya Opera 9.0 äntligen har stöd för transparenta lager och att dessa sidor nu kan visas korrekt i alla de tre största webbläsarna.


2006-03-20 17:21

Var visst ett tag sedan jag skrev här senast, så en uppdatering är nog ganska motiverad. Har sökt en del jobb på sistone, hittills utan någon större framgång tyvärr men jag hoppas att det lossnar snart. Lägger i alla fall ner ordentligt med tid på varje ansökan och sysslar inte med någon form av massutskick.

Vad gäller denna site har inte så värst mycket hänt sedan sist. Men jag har åtminstone uppdaterat CV och meritförteckning, och dessutom översatt mitt CV till engelska. Allt detta hittas som vanligt på jobbsidan.

I övrigt är det senaste projektet en hemsida med information om mitt och A:s bröllop i sommar. Har bland annat lärt mig en hel del PHP genom att bygga en gästbok. Den hemsidan är egentligen mest bara tänkt för bröllopsgästerna och någon länk läggs därför inte ut här, men om man frågar snällt kanske man kan få titta även om man inte är bjuden.


2006-02-07 13:57

Okej, så då har man varit på Arbetsförmedlingens »basinformation«. Det var som väntat bortkastad tid, sa mig inget jag inte redan visste. Sedan hade jag mitt första handledarmöte. Kändes bra, blev inte ifrågasatt alls och fick t.o.m. ordentligt med beröm för det exempel på jobbansökan jag hade med mig. Verkar som om AF kommer att mer eller mindre lämna mig ifred det första halvåret, och min tanke är ju att jag faktiskt ska hitta ett jobb under denna tid.


2006-01-29 20:06

Har gjort om designen en hel del. Ganska subtil förändring egenligen men jag är övertygad om att det ser proffsigare ut nu.


2006-01-25 10:15

Som ett led i min kampanj för att marknadsföra mig själv i syfte att förhoppningsvis hitta ett jobb har jag (trots knappa resurser) investerat i webhotell och domänregistrering genom Web10, som verkar vara det billigaste alternativet just nu. SÅ: eriksvensson.se är från och med nu alive and kicking (a**)!


2006-01-25 10:03

Vill bara rikta ett stort GRATTIS till Jesper, som äntligen hittat ett intressant jobb och därmed kunnat säga upp sig från sin deprimerande call-center-tjänst.


2006-01-23 11:34

Var på Arbetsförmedlingen för första gången i mitt liv idag. Känns en smula deprimerande att nu vara en del av den öppna arbetslösheten, men vad gör man? Det är inte längre särskilt självklart att man hittar ett vettigt jobb - även om man som jag har en högre utbildning (och tillhörande studieskuld). Nåväl, idag var det bara inskrivning och kort samtal med en handläggare som gällde. 7:e februari ska jag dit igen på ett obligatoriskt informationsmöte. Thomas säger att då får man lära sig vad Internet är. Som jag har undrat...


2006-01-21 17:48

Förresten så lovar jag att snart (åtminstone nästan) sluta skriva tråkiga tekniska detaljer här och istället bli mer personlig. Finslipningen av sidorna är i det närmaste klar och jag kommer då att koncentrera mig mer på innehållet.


2006-01-21 17:26

Har minskat beroendet av JavaScript. Sidorna visas nu nästan korrekt även om detta inte är aktiverat. Det är inte en helt tillfredsställande lösning, men det får duga för nu. Trots allt har 90% av alla internetanvändare JavaScript påslaget enligt statistik på W3 Schools.


2006-01-20 18:15

Diverse olika arbetsprov som förhoppningsvis kan ge en indikation om den mångsidighet jag inbillar mig att jag besitter har lagts upp på »jobb«-sidan.


2006-01-19 22:39

Har layoutat mitt CV och min meritförteckning så att de grafiskt ska stämma överens med denna webbplats. Blev rätt nöjd med resultatet (se »jobb«), och det var ett bra tillfälle att fräscha upp mina kunskaper i InDesign. Två flugor i en smäll så att säga. Ytterligare några småjusteringar av dessa sidor har också skett, t.ex. har rubriken minskats och dess plats varierats beroende på vilken sida man tittar på.


2006-01-17 14:19

Några mindre justeringar av designen utförda. Dessutom har ett litet JavaScript som väljer ett annat stylesheet för Opera lagts till så att bakgrundsfärgen i textrutan blir densamma när inte transparenta lager kan användas. Detta leder sorgligt nog till att inget stylesheet alls väljs om man inte har JavaScript aktiverat i sin webbläsare, vilket får sidorna att se ut ungefär som en påse skridskor.

Slutligen har startsidan uppdaterats med lite ny information (bl.a. en varning för att besöka sidorna utan JavaScript aktiverat), samt att den textbaserade menyn nu finns med även där. Det sistnämnda för att utseendet ska kännas mer enhetligt på samtliga sidor. Fast det kanske blev för plottrigt istället? Något som tål att tänkas på...


2006-01-13 21:04

Råkade se att det visst är fredagen den 13:e idag. När jag var liten bestämde jag mig för att det skulle vara min turdag, undrar om det fortfarande stämmer? Än så länge har det inte hänt något dåligt, men inte heller något som man skulle kunna beskriva som »tur«.


2006-01-13 20:47

Har gjort om designen en hel del, gett textrutan delvis transparent bakgrund (Opera stöder tyvärr inte denna funktion, men man kan väl inte få allt antar jag...) och låtit den följa de små »pusselbitarnas« placering. Dessutom har varje sida fått ett låtcitat som anknyter till det visuella temat. Se »lek« för info om vilka sånger citaten är hämtade ur.


2006-01-09

Startsidan omgjord till ett »pussel«. Kanske blir den tydligaste bild på mig själv som kommer att läggas upp här.


2006-01-04

De värsta felen är nu rättade. Sidan ska (förhoppningsvis) vara njutbar även i Firefox och Opera (testade versioner 1.5 respektive 8.51). Problem med tidigare versioner, andra webbläsare och Mac-relaterade fenomen får lösas efterhand som eventuella felrapporter kommer in från vänliga besökare.


2006-01-03

Första versionen av sidan klar. Ser ut som det ska i Internet Explorer 6.0, men i Firefox och Opera är allt åt skogen. Kommer att fixas snarast.

© Erik Svensson, kontakt: info[at]eriksvensson.se